آشنایی با نقش قیف فروش در بازاریابی و انواع مشتری قیف فروش، توسعه بازاریابی با در نظر گرفتن قیف فروش میتواند کسبوکار شما را به موفقیت برساند. میتوانید محتوای مناسب را ارائه دهید، سرنخهای واجد شرایط را به دست آورید، روابط معنی دار با مشتری را پرورش داده و فروش را افزایش دهید.
نقش قیف فروش در بازاریابی
قیف فروش توسط تیمهای بازاریابی به عنوان بخشی از وظایف بازاریابی برای تجزیه و تحلیل و دسته بندی تمامی فعالیتهای فرایند بازاریابی تا جذب مشتری، استفاده میشود. قیف فروش در بازاریابی برای تبدیل مشتریان در سطوح مختلف از سرنخ فروش تا تبدیل مشتری به مشتری بالفعل به عنوان یک استراتژی به کار میرود و شامل تمام فرآیندهای فروش است.
قیف فروش دقیقا همان کاری را میکند که بازاریابها نیاز دارند؛ یعنی افراد را فیلتر میکند. به این ترتیب که با هدایت سرنخهای تولید شده در بازاریابی و با ارزش گذاری مشتریان، آنها را به مشتریان وفادار و همیشگی تبدیل میکند. یک کمپین بازاریابی موثر به محرکی نیاز دارد که شروع فرآیند قیف فروش را نشان دهد. این محرک، مجموعه ای از طرحهای بازاریابی است که منجر به فروش و احتمالاً تکرار فروش میشود. قیف فروش به مدیریت و سازماندهی فرایند بازاریابی کمک میکند تا هر سرنخی وارد فرایند فروش میشود حتما به یک مشتری بالفعل تبدیل شود.
همه مشتریان بالقوه در اولین تلاش نمیتوانند از قیف فروش عبور کنند. برخی ممکن است هرگز از آن عبور نکنند. اشکالی ندارد مهمترین جنبه قیف این است که تلاشهای همه افراد در تیمهای فروش و بازاریابی را همسو کند تا به هر مشتری بالقوه، چشم انداز واحدی از برند و سبک فروش ارائه شود.
انواع مشتری قیف فروش
هر مشتری در برخورد اولیه با برند، محصول یا خدمات شما یک غریبه است. تنها از طریق یک فرآیند فروش منسجم است که میتوانید یک غریبه را انتخاب کنید و او را به سمت پایین قیف فروش، از سرنخ به مشتری نهایی تبدیل کنید. در فرایند قیف فروش مشتری به ترتیب مراحل زیر را طی میکند.
مشتری بالقوه
به عبارت ساده، مشتری بالقوه فردی است که خریدار بالقوه محصول یا خدمات شما باشد. با این حال، مشتری بالقوه هنوز با شرکت شما درگیر نشده یا وارد فرآیند فروش نشده است.
سرنخ فروش
در مرحله بعد قیف فروش، مشتری بالقوه به سرنخ تبدیل میشود. سرنخ فروش، مشتری بالقوه ای است که با محتوای شرکت یا فرآیند فروش شرکت شما درگیر شده است. سرنخ فروش پس از برخورد با یک محتوا یا نمونه آزمایشی از محصول شما وارد قیف فروش میشود.
فرصت فروش
هنگامی که یک سرنخ با تیم فروش شما درگیر شد و علاقه خود را ابراز کرد، باید توسط نماینده فروش واجد شرایط شود. اگر آنها واجد شرایط باشند و به عنوان یک مشتری مناسب شناخته شوند، با تلاشهای تیم فروش به مشتری تبدیل میشوند.
مشتری بالفعل
در نهایت مشتری تصمیم به خرید از شما میگیرد. در این مرحله مشتری متوجه شده که محصول یا خدمات شما نیاز او را برطرف خواهد کرد و در نتیجه معامله انجام میشود.